Race for the Cure 2022 – бъди розова светлина за живота!

Race for the Cure 2022 – бъди розова светлина за живота!

юли 13, 2022 0 By admin

Най-голямото благотворително спортно събитие в Европа за борба с рака на гърдата ще събере в бягане и разходка стотици в Южен парк на 25 септември

 

5 км бягане, или 3 км ходене – това е благородната дилема пред всеки, желаещ да се включи в Race for the Cure 2022. Четвъртото българско издание на най-голямото благотворително спортно събитие в Европа в подкрепа на болните от рак на гърда ще събере стотици в Южен парк на 25 септември, а стартовата точка е Статуята с гълъбите. На прага на Световният месец за борба със заболяването София ще бъде част от глобална мрежа на доброто, включваща още 43 столици, сред които Рим, Атина, Прага, Брюксел и Букурещ.

„Всяка година в Европа 500 000 жени са диагностицирани и други 130 000 умират в следствие на това заболяване, ето защо осигуряването на средства за профилактика е от голямо значение.“, коментира д-р Полина Лъжанска, основател на CancerCare.bg, организатор на Race for the Cure за страната ни. „В България над 4000 жени, които са нечии майки, сестри, дъщери започват най-тежката борба – да запазят живота си. В тази битка са включени и техните семейства, които по всевъзможни начини ги подкрепят в процеса на лечение и прогонват страха от връщане на рака. Желаещите да се включат в събитието на 25 септември могат да го направят индивидуално или отборно. Регистрацията за участие се случва на сайта  https://bit.ly/RFTCBg2022participate. Не е необходимо да сте маратонец в топ форма, за да станете част от инициативата. С вашите регистрации са директни дарения за следващата кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда.. Повече регистрации, повече профилактични прегледи за рак на гърда.

През последните две години, въпреки ограниченията за масови спортни прояви заради  COVID-19, десетки хиляди се включиха във виртуалния Race for the Cure и тичаха или се разхождаха в квартала си със семейството, колегите и приятелите си. Събраните към момента средства от регистрации бяха инвестирани в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна, Бургас, както и в кампании за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в 17 града в България.

В Европа Race for the Cure се организира от Think Pink Europe, а в България розовата кауза става реалност чрез екипа на CancerCare.bg, член на европейската организация.

Сумата от Race for the Cure 2022 ще бъдe използвана за безплатни профилактични прегледи за рак на гърда в страната. До момента, чрез двете кампании са прегледани над 2000 жени. Повече регистрации, повече прегледи за жените в България.

Можете да се регистрирате като индивидуален участник или поканете семейството си, приятели, колеги, познати и регистрирайте вашия отбор на подкрепата. Вашата регистрация не ви задължава да застанете на старта в София, но помага директно за осигуряването на повече безплатни профилактични прегледи за рак на гърда.

Нека заедно застанем на старта в подкрепа на жените в България.

Линк за регистрация https://bit.ly/RFTCBg2022participate