Следене на кръвната захар – Пламен Маджуров и СМДЛ Кандиларов

Следене на кръвната захар – Пламен Маджуров и СМДЛ Кандиларов

май 2, 2024 0 By admin

Проследяването на нивата на кръвната захар е от съществено значение за хора с диабет или с инсулинова резистентност. Повече от 50% от хората не знаят, че имат заболяване, защото в ранните стадии то няма симптоми. Ако се хване навреме има лечение. Затова профилактиката и превенцията е толкова важна.

Ето и няколко причини:

При хора с диабет проследяването на нивата на кръвната захар помага да се оцени ефективността на лечението, включително лекарства, диета и упражнения.

Това позволява корекции на дозите инсулин или други лекарства въз основа на колебанията в нивата на кръвната захар през деня.

Редовното наблюдение помага на хората да разберат как изборът на храна, физическата активност, стресът, заболяването и други фактори влияят върху нивата на кръвната захар, което им позволява да вземат информирани решения относно самообслужването.

Следенето на нивата на кръвната захар помага за предотвратяване на краткосрочни усложнения като хипогликемия (ниска кръвна захар) и хипергликемия (висока кръвна захар), които могат да доведат до незабавни здравословни проблеми, ако не се лекуват.

Дългосрочните усложнения от лошо контролирани нива на кръвната захар, като сърдечно-съдови заболявания, бъбречни заболявания, увреждане на нервите и увреждане на очите, могат да бъдат сведени до минимум чрез последователно проследяване и управление на кръвната захар.

Мониторингът на нивата на кръвната захар може да помогне на хората с диабет или инсулинова резистентност да предвидят и предотвратят извънредни ситуации като тежка хипогликемия или диабетна кетоацидоза, като предприемат подходящи действия за стабилизиране на нивата на кръвната захар.

Фондация „Пламен Алексеев Маджуров“ съвместно с медицинска лаборатория СМДЛ Кандиларов организират кампания с цел осигуряване на достъпни изследвания на кръвната захар на символичната цена от 1 лев. Кампанията се организира от фондацията на Пламен Маджуров и е активна от 8 април, а продължителността е до края на май. Възползвайте се сега и проверете своите нива на кръвна захар. Можете да направите това в някой от обектите на СМДЛ Кандиларов в София, Пловдив, Варна, Северна и Западна България. Повече информация на madzhurovfoundation.com.

Чрез поддържане на нивата на кръвната захар в рамките на целевите диапазони, хората с диабет или инсулинова резистентност могат да подобрят цялостното си здраве и качество на живот, намалявайки риска от усложнения и насърчавайки дългосрочно благосъстояние.

Изследвайте се сега, утре може да е късно!