Предимствата на свинския колаген

Предимствата на свинския колаген

юни 22, 2021 0 By admin

Свинският колаген има богата история – Използван е още от нашите предци, за да оцелеят в сурова среда до наши дни, когато свинското месо е в изобилие и представлява почти 40% от цялото световно потребление на месо.

 

То играе значителна роля в нашите диети. Въпреки тази дълга история, много хора в света тепърва започват да откриват силата на свинския колаген. Истината е, че той е толкова силен и качествен, колкото колагенът от който и да е друг друг източник (риба, телешко, пилешко).  Свинският колаген може да се похвали с многобройни ползи за здравето.

 

Здравословни ползи от свинския колаген

 

Консумацията на свински колаген помага на тялото ни да започне бързо и ефективно да произвежда собствен колаген – колкото и където е необходимо. Благодарение на снабдяването на тялото с колаген се радваме по-здрави кости и стави, блестяща коса, сияйна усмивка и здрави и бели зъби.

 

В последните 2-3 години хората все по-често започват да търсят телешки колаген (говежди) или рибен колаген, тъй като смятат, че качеството му е по-високо. Това се оказва голяма неистина, тъй като свинският колаген предлага същите важни аминокиселини като другите видове колагени, но има едно голямо предимство – по-ниската цена.

 

Днес свинският колаген бързо възвръща славата сио като мощно мощна натурална хранителна добавка, поради неуспоримите си здравословни ползи. Свинският колаген е толкова безопасен, колкото всеки друг източник на колаген и протеини, особено когато животните са гледани според най-високите стандарти.

 

Преоткриване на свинския колаген

 

Сега е моментът да преоткриете свинския колаген и неговото качество и безопасност и да го интегрирате трайно във вашата диета.

 

Хидролизираният свински колаген се получава при процес на ензимна хидролиза на колагенова тъкан, при който белтъкът се раздробява на малки биоактивни пептиди с ниско молекулярно тегло. Те представляват лесно смилаеми и напълно усвоими аминокиселини. Предоставят на човешкото тяло възможността да функционира правилно. С напредване на възрастта и при чести физически натоварвания организмът изпитва недостиг на колаген. Влошават се редица жизнени показатели и се появяват сериозни дегенеративни промени.

 

Допълнителният прием на хидролизиран колаген има положителен ефект върху костите, ставните връзки, хрущялите, кожата, косата, ноктите, зъбите и очите. Благоприятства имунитета, мастния метаболизъм и помага за намаляване на целулита. Допринася за възстановяване на мускулната тъкан, дава енергия и сила. Влияе благоприятно върху паметта и подобрява съня. Той е вашият най-верен съюзник в преодоляването на редица обусловени от възрастта промени.