Мицерална вода

Мицерална вода

август 25, 2021 0 By admin

Тя набира все повече популярност, но дали познаваме всички нейни качества? Научете повече за удивителните свойства на мицеларния разтвор.

1. Мицеларната вода не съдържа алкохол, няма оцветители или ароматизатори, нито сапун. Това я прави подходяща за всеки тип кожа, дори и за най-нежните части от лицето – например зоната около очите.

2. Комбинира действието на няколко продукта в един. Спокойно може да я използвате вместо тоалетно мляко и тоник, защото почиства идеално грима. Дори водоустойчивата спирала за мигли.

3. Тя е идеална, ако имате нужда от бързо освежаване на лицето. Дори и в топлото време няма да доведе до нежелани алергични реакции. Неслучайно дерматолозите я препоръчват за почистване и на бебешка кожа.

4. Дори да не използвате грим, с помощта на тампон, напоен с мицеларна вода, може да почиствате сутрин и вечер лицето си, пише „Журнaл“.Кожата се замърсява и има нужда от тази процедура. Така ще отстраните мъртвите клетки, ще предпазите порите от запушване и, не на последно място, ще хидратирате лицето си.

5. Много подходящ продукт за хора с по-чувствителни очи. Даже не е нужно да измивате с вода след използването на мицеларна вода.

Как да я ползвате?

Няма нищо сложно в това. Най-добрият вариант обаче е да почистите лицето не с един, а с два тампона. С първия, напоен с мицеларна вода, ще отстраните замърсяванията, а с втория ще освежите кожата и ще я оставите копринено мека и хидратирана.

Внимавайте, когато почиствате очите. Трябва да е много нежно и без натиск. Според специалисти, това е добра превенция срещу появата на ранните, най-фини бръчици.